課題研究 2018/12/15

【自然災害と防災・減災】SGH全国高校生フォーラム

『自然災害と防災・減災』チームは、12月15日に開催された「SGH全国高校生フォーラム」に参加しました。フォーラムでは、日本全国からSGH指定校の高校生が集い、ポスター発表を行いました。本校生徒は、『Think together, think BOUSAI!』というスローガンのもと、「A plan to improve disaster prevention awareness in younger generations」というテーマの発表を行いました。生徒は、分科会でも貴重な経験をし、SDGsの目標を達成することがグローバル社会全体の大きな課題であることを学びました。

On December 15th, Meiji Gakuen High School students who belong to the group of disaster prevention against natural disasters attended “All Japan Super Global High School Forum 2018”. Many high school students from around Japan got together and they made a presentation in a poster session under the theme is “A plan to improve disaster prevention awareness in younger generations”. They experienced a lot and learned a lot of important things about how to achieve the SDGs.

明治学園中学高等学校 SGH活動報告 【自然災害と防災・減災】SGH全国高校生フォーラム

▲SGH全国高校生フォーラム会場の様子

▲ポスター発表を行う生徒