グローバルキャリア教育 2018/05/11

安川電機みらい館館長 講演会「グローバル社会で活躍する人材」

5月11日、今年度第1回グローバルキャリア教育の授業が行われました。今回は、安川電機みらい館館長の岡林千夫氏から、「グローバル社会で活躍する人材」というテーマでお話をしていただきました。生徒へのメッセージの中で、「初心」や「和」の本来の意味について教えていただき、これから目指すべき人間像を学ぶ貴重な機会となりました。

Global Career Education

On Friday, May 11th, the first Global Career Education class was held in the auditorium. Mr. Okabayashi, the director at Yaskawa Electric Mirai-Kan, visited the school and talked about “People who play an active part in global society”. In his message to students, he taught them about the true meaning of 「初心」and「和」. It was a valuable opportunity for students to learn about the image of the ideal person that they should aim to become.

明治学園中学高等学校 SGH活動報告 安川電機みらい館館長 講演会