グローバルキャリア教育 2016/11/15

EUがあなたの学校にやってくる

11月15日(火)、駐日スペイン大使館政務参事官ハビエル=コロミナ氏を講師にお迎えして、高校1・2年生を対象に講演会「EUがあなたの学校にやってくる」が行われました。ハビエル氏は、EUの理念や組織、活動などについてお話しくださり、また高校生たちからのたくさんの質問にも明確に回答してくださいました。これから世界に目を向けて学んでいくために、よい刺激となった講演でした。

On Tuesday, November 15th, we invited Mr. Javier Colomina, who is a parliamentary counselor at the Spanish Embassy in Japan. He gave the lecture “EU is coming to your school” to our first and second grade high school students. Mr. Colomina talked about the EU, explaining such things as its ideology, organization and activities. Also, he clearly answered a lot of questions that our students asked. This lecture was very stimulating and inspired the students to continue their learning about the world.

明治学園中学高等学校 SGH活動報告 EUがあなたの学校にやってくる